Valmieras Valsts ģimnāzija
Valmieras Valsts ģimnāzija

Cik sāls ir žāvētā gaļā?

Kas ir titrēšana? Kas ir attitrēšana, standartizēšana, slapjā mineralizācija? Kādu reaģentu izmanto argentometrijā? Šie ir tikai daži jautājumi, uz kuriem atbildi varēja uzzināt, piedaloties Jauno ķīmiķu skolas nodarbībā 16.novembrī. Kad teorētiskā puse bija skaidra, tad varējām praktiski pārbaudīt tās precizitāti – noteicām, cik nātrija hlorīda ir žāvētajā gaļā, izmantojot kā reaģentu sudraba nitrāta šķīdumu.

Pēc eksperimenta un aprēķinu veikšanas secinājām, ka, pat neskatoties uz pāris neprecizitātēm eksperimenta laikā, mūsu aprēķinātā nātrija hlorīda masa žāvētājā gaļā sanāca ļoti tuvu ražotāja norādītajai.

Estere Apše 12.b klase

Dalīties ar